Akvarellkurs ÖSTERLEN 


Välkommen till mina akvarellkurser på Österlen!


Mitt sätt att måla är skissartat. Jag skalar av det som är oviktigt och skapar djup och perspektiv med pigmenten och de nödvändiga linjerna. 

Till min hjälp att uppnå detta har jag olika redskap som underlättar sättet att förenkla.

Det blir mycket pigment,vatten och rörelse.


Det är ett förenklat akvarellmåleri som jag lär ut på mina akvarellkurser. Vilka redskap jag använder och mina tekniker. Hantverket.

Och vikten av att sluta i tid!

Dagarna har ett fast upplägg med demonstrationer, övningar och genomgångar. Detta har visat sig vara uppskattat av många.

Mellan demonstrationerna coachar jag deltagarna i det egna måleriet.


Jag vill ge mina kursdeltagare påfyllnad och inspiration till det egna måleriet och en utflykt i ett snabbare måleri med twist.

Välkomna!
 


BAS Förenkling - stilleben och landskap

Min introduktionskurs i förenkling kallar jag BAS men är ingen nybörjar kurs. Vi kommer att öva på att arbeta snabbt och intuitivt med vår akvarell. Inte "peta" i måleriet. Tekniken är snabb och skissartad, tillåtande, lekfull och inspirerande.

Fokuset för kursen är att lära ut ett antal redskap och tekniker som hjälper akvarellmålaren att skala av och se vilka linjer som är viktiga för gestaltningen. Vi provar teknikerna både på motiv som stilleben och landskap.

Kursen innehåller också skissövningar för att träna på perspektiv och seendet. 

Målarkursen vänder sig till dig som vill prova en modernare snabbare akvarellteknik och som gillar utmaningar. Att förenkla kan ibland vara det svåra men inget är omöjligt med akvarell.


22-25 feb 2024                 Blåsingsborg Kivik (4 platser kvar)

Pris: 10895 kr                  Kurs+helpension Blåsingsborgs                                                          Gårdshotell 4 dgr incheckning 21e.


BAS TVÅ - Förenkling fortsättning (återvändare)

Tillfället för dig som gått BAS förenkling stilleben och landskap och vill fortsätta utveckla sitt måleri mer skissartat och intuitivt. Samma redskap och metoder som i BAS förenkling där vi fick en introduktion. Större fokus på kontraster och valörer. Vi laborerar med motiv/övningar efter säsong - landskap, hus, stilleben och arbetar i olika format. Dagliga demonstrationer och genomgångar. Individuell coachning.


29 feb-3 mars  2024       Blåsingsborg Kivik (4 platser kvar)

Pris: 10895 kr                  Kurs+helpension Blåsingsborgs                                                          Gårdshotell 4 dgr incheckning 28e


STOR FORMAT - Förenkling Experimentellt

Vi arbetar i helark och för dem som vill prova på ännu större. Utmanar oss till distans och ett annat förhållningssätt till kompositionen och proportion. Som alltid blir det ett avskalat skissartat måleri med kontraster. Dagliga demonstrationer, övningar och genomgångar.


13-16 juni  2024                  Ravlunda Folkskola Fullbokad

Pris: 6900 kr                        Kurs inkl fika och lunch 4 dgr

                                               


Blommor och Stilleben

Fokus på blommor och stilleben som motiv. I juni har vi många vackra vårblommor att välja mellan magnolia, tulpaner och äppelblom. Vi arbetar i olika format även helark. Experimentellt och med flera lager förenklat utan att förlora kontraster. Som på alla mina kurser blir det med förenkling som förebild.

OBS Nytt datum!

6-9 juni 2024                    Blåsingsborg Kivik 

Pris: 10895 kr                  Kurs+helpension Blåsingsborgs                                                         Gårdshotell 4 dgr incheckning 5e.  


SKÅNSKA LANDSKAP och HUS

Vi fokuserar det skånska landskapet som motiv med och utan hus. Vi utgår från Ravlunda med fina omgivningar och miljöer i byn. Möjlighet finns till utomhusmålning om väder tillåter annars håller vi till i skolan. Som på alla mina kurser blir det med förenkling som metod.Dagliga demonstrationer och genomgångar.


5-8 september 2024         Ravlunda Folkskola (6 platser kvar)

Pris: 6900 kr                       Kurs inkl fika och lunch 4 dgr


Lofoten Kunstnerhuset maj 2024

En vecka inkl ankomst och avresedag. 4 dgr kurs övrig tid för egna utflykter alternativt ateljéarbete. Självhushåll. Enkelrum.

För mer information och intresseanmälan info@carinakoster.se

Pris: 10900 kr                OBS!

Alla kurser som inkluderar boende på Blåsingsborg är incheckning från kl 15.00 dagen innan kurstart med välkomstmiddag på kvällen kl 18.30. 

Kursstart kl 9.00 första datum och avslut ca kl 14.00 avresedag. 

   

 

Välkommen med din anmälan!


Svarar inom 24 tim. Om ni inte får svar kontrollera att den mejladress ni uppgett är rätt. Det händer tyvärr att jag inte kan nå er pga av fel i mejladressen.