Akvarellkurs ÖSTERLEN 


Välkommen till mina akvarellkurser på Österlen!


Mitt sätt att måla är skissartat. Jag skalar av det som är oviktigt och skapar djup och perspektiv med pigmenten och de nödvändiga linjerna. 

Till min hjälp att uppnå detta har jag olika redskap som underlättar sättet att förenkla.

Det blir mycket pigment,vatten och rörelse.


Det är ett förenklat akvarellmåleri som jag lär ut på mina akvarellkurser. Vilka redskap jag använder och mina tekniker. Hantverket.

Och vikten av att sluta i tid!

Dagarna har ett fast upplägg med demonstrationer, övningar och genomgångar. Detta har visat sig vara uppskattat av många.

Mellan demonstrationerna coachar jag deltagarna i det egna måleriet.


Jag vill ge mina kursdeltagare påfyllnad och inspiration till det egna måleriet och en utflykt i ett snabbare måleri med twist.

Välkomna!
 


BAS Förenkling - stilleben och landskap

Min introduktionskurs i förenkling kallar jag BAS men är ingen nybörjar kurs. Vi kommer att öva på att arbeta snabbt och intuitivt med vår akvarell. Inte "peta" i måleriet. Tekniken är snabb och skissartad, tillåtande, lekfull och inspirerande.

Fokuset för kursen är att lära ut ett antal redskap och tekniker som hjälper akvarellmålaren att skala av och se vilka linjer som är viktiga för gestaltningen. Vi provar teknikerna både på motiv som stilleben och landskap.

Kursen innehåller också skissövningar för att träna på perspektiv och seendet. 

Målarkursen vänder sig till dig som vill prova en modernare snabbare akvarellteknik och som gillar utmaningar. Att förenkla kan ibland vara det svåra men inget är omöjligt med akvarell.


6-9 juni                              Blåsingsborg Kivik Fullbokad!

Pris: 10895 kr                  Kurs+helpension Blåsingsborgs                                                         Gårdshotell 4 dgr incheckning 5 juni.

13-16 okt                          Blåsingsborg Kivik 

Pris: 10895 kr                  Kurs+helpension Blåsingsborgs                                                          Gårdshotell 4 dgr incheckning 12 okt.


BAS TVÅ - Förenkling fortsättning 

Fortsättningskursen kräver att du gått BAS förenkling stilleben och landskap.  Samma redskap och metoder men mer ingående än i BAS förenkling. Vi laborerar med motiv efter säsong, landskap, hus, stilleben och arbetar i olika format. Dagliga demonstrationer, övningar och genomgångar. 


25-28 april                        Blåsingsborg Kivik ( 4 pl kvar)

Pris:  10895 kr                 Kurs+helpension Blåsingsborgs                                                         Gårdshotell 4 dgr incheckning 24 april.

20-23 okt                          Blåsingsborg Kivik 

Pris: 10895 kr                  Kurs+helpension Blåsingsborgs                                                         Gårdshotell 4 dgr incheckning 19 okt.


STOR FORMAT - Förenkling Experimentellt

Vi arbetar i helark och för dem som vill prova på ännu större. Utmanar oss till distans och ett annat förhållningssätt till kompositionen och proportion. Som alltid blir det ett avskalat skissartat måleri med kontraster. Dagliga demonstrationer, övningar och genomgångar.


15-18 juni                        Ravlunda Folkskola

Pris: 5900 kr                   Kurs inkl fika och lunch 4 dgr

 


Blommor och Stilleben

Fokus på blommor och stilleben som motiv. I juni har vi många vackra vårblommor att välja mellan och som stilleben väljer vi porslin och glas i olika variationer.

Som på alla mina kurser blir det med förenkling som förebild.


2-4 juni                            Ravlunda Folkskola

Pris: 4900 kr                   Kurs inkl fika och lunch 3 dgr


Plats meddelas senare Ravlunda eller Blåsingsborg.

För intresseanmälan och mer information info@carinakoster.se


Lofoten Kunstnerhuset 15 -22 augusti

Workshop och Lärar leda förmiddagar. Eget måleri om eftermiddagen. Kvällsgenomgångar. Självhushåll.

För mer information och intresseanmälan info@carinakoster.se

Pris: 8900 kr                   3 platser kvarRhodos 1-8 oktober 2023

7 härliga målardagar all inclusive på Rhodos i samarbete med Njord of Greece.

Pris 1270 Euro + flygstol

För detaljerat program och intresseanmälan www.njordofgreece.com.


OBS!

Alla kurser som inkluderar boende på Blåsingsborg är incheckning från kl 15.00 dagen innan kurstart med välkomstmiddag på kvällen kl 18.30. 

Kursstart kl 9.00 första datum och avslut ca kl 14.00 avresedag.

   

 

Välkommen med din anmälan!


Svarar inom 24 tim. Om ni inte får svar kontrollera att den mejladress ni uppgett är rätt. Det händer tyvärr att jag inte kan nå er pga av fel i mejladressen.